see uth banner

μενού

ArgiriadiΛέγομαι Αργυριάδη Γεωργία, είμαι απόφοιτος Φ.Π.Ψ. κατεύθυνση ψυχολογίας και του ΠΜΣ "Συμβουλευτική Ψυχολογία και Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία". Η επιλογή μου να ενταχθώ και να ολοκληρώσω αυτό το μεταπτυχιακό αποτελούσε όνειρο ζωής και η εμπειρία του με αντάμειψε εξ ολοκλήρου. Είναι ένα απαιτητικό μεν από άποψη μαθημάτων, σεμιναρίων, μελέτης και εργασιών Πρόγραμμα, προετοιμάζει δε άρτια ακαδημαϊκά, επαγγελματικά αλλά και σε προσωπικό επίπεδο τους επαγγελματίες για τη θέση του Συμβούλου.

Δυνατό του σημείο αποτελεί η συνθετική του κατεύθυνση στη συμβουλευτική, όπου με τα εργαστήρια, την πολύωρη πρακτική άσκηση, τις ατομικές και ομαδικές εποπτείες, αλλά και τις συχνές ανατροφοδοτήσεις μέσα σε ένα ενισχυτικό κλίμα ενθάρρυνσης, προετοιμάζει τους φοιτητές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πολυδιάστατα για την άσκηση του επαγγέλματος.

Μέσα από την ατομική και ομαδική συμβουλευτική, οι οποίες είναι προαπαιτούμενο θεωρώ για κάθε σύμβουλο, δίνεται η ευκαιρία για ενδοσκόπηση, ανακάλυψη, διαχείριση, ενδυνάμωση και τελικό προορισμό την εσωτερική μετακίνηση του ατόμου. Θα τολμούσα να πω ότι τελικά αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία δεν είναι τόσο τα ακαδημαϊκά προσόντα ενός συμβούλου, όσο ο ίδιος του ο εαυτός και πόσο εσωτερικά έχει "προχωρήσει".

Με βάση αυτή την εμπειρία, αλλά και γενικότερα τη σύνθεση και οργάνωση αυτού του Προγράμματος, το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όποιον σκέφτεται να κάνει ένα ταξίδι ζωής αρχικά αλλά και ένα μεταπτυχιακό με μεγάλη ευελιξία και ανταπόκριση στην αγορά εργασίας με τα σημερινά πολυεπίπεδα, απαιτητικά προσόντα που ζητούνται από έναν επαγγελματία του χώρου της συμβουλευτικής .
 
Γεωργία Αργυριάδη,
Ειδική ψυχοπαιδαγωγός,
msc Συμβουλευτικής
e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Go to top