see uth banner

μενού

MixailidouΤο ΠΜΣ "Συμβουλευτική Ψυχολογία και Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία" αποτέλεσε ορόσημο στην επαγγελματική και προσωπική μου ανάπτυξη. Διαθέτει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών μέσα από το οποίο ο σπουδαστής έρχεται σε επαφή με τις περισσότερες ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις.

Τα "δυνατά σημεία" του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού είναι πολλά. Αρχικά, η δυνατότητα της προσωπικής ανάπτυξης μέσω της ατομικής και ομαδικής ψυχοθεραπείας. Έπειτα, η πολύωρη πρακτική άσκηση με την ομαδική και ατομική εποπτεία. Τρίτον, ο βιωματικός τρόπος μάθησης αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα μετά τη δασκαλοκεντρική προσέγγιση των προπτυχιακών σπουδών.

Προσωπικά, εντοπίζω τη διαφορά στη διαμόρφωση της επαγγελματικής μου ταυτότητας, καθώς με τη φοίτηση και την ολοκλήρωση των σπουδών μου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα αισθάνθηκα περισσότερο ικανή, ασφαλής κι "εφοδιασμένη" για να ασκήσω το επάγγελμά μου, αίσθηση που έρχεται σε αντίθεση με εκείνη στο τέλος των προπτυχιακών σπουδών μου. Τα χρόνια φοίτησης στο μεταπτυχιακό αποτέλεσαν για μένα ένα κυριολεκτικό αλλά και μεταφορικό ταξίδι, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωσή μου.

Θεωρητική κατάρτιση, αυτογνωσία, ουσιώδης πρακτική άσκηση, συνεχής ανατροφοδότηση και κληρή δουλειά. Προτείνω ανεπιφύλακτα σε όποιον αναζητά τα παραπάνω να επιλέξει το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό. Ξεχωρίζει ανάμεσα στη πληθώρα των μεταπτυχιακών για όλους τους παραπάνω λόγους. Είναι απαιτητικό, απαιτεί προσήλωση, συνέπεια και μεγάλη προσπάθεια. Στην ολοκλήρωσή του, όμως, νιώθεις δικαιομένος/η για την επιλογή σου!

Μιχαηλίδου Δέσποινα
Ψυχολόγος
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Go to top