see uth banner

μενού

MpismpikiΟλοκληρώνοντας τις βασικές μου σπουδές στην Ψυχολογία και μετά την πρώτη μου εργασιακή εμπειρία σε παιδιά με αναπτυξιακές αναπηρίες, αναγνώρισα την επιθυμία αλλά και την ανάγκη για περαιτέρω εκπαίδευση, προκειμένου να γίνω περισσότερο αποτελεσματική στη δουλειά μου, αλλά και να διερευνήσω τι κατεύθυνση θα μπορούσε να έχει αυτή η δουλειά, που ως νέα επαγγελματίας μου ήταν πολύ ασαφής. Μιλώντας, λοιπόν, πια από τη θέση του αποφοίτου του ΠΜΣ «Συμβουλευτική Ψυχολογία και Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία», αισθάνομαι πέρα ως πέρα ικανοποιημένη για την επιλογή μου.

Πρόκειται για ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα που προσφέρει πολύπλευρη κατάρτιση σε όλους τους τομείς της συμβουλευτικής, αξιοποιώντας θεωρία και πράξη ήδη από το πρώτο εξάμηνο των σπουδών. Αναλυτικότερα, είχα τη χαρά να παρακολουθήσω ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από τα άτομα με αναπηρία και την οικογένειά τους ή άτομα άλλων μειονοτικών ομάδων, έως εκείνα με ψυχικές διαταραχές ή άτομα που πενθούν ή αντιμετωπίζουν μία χρόνια ασθένεια, μέσα από την προοπτική τόσο του παιδιού όσο και του ενήλικα. Το γεγονός αυτό συνέβαλε στο να αναπτύξω μία διευρυμένη οπτική, πολύτιμη τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Παράλληλα, η επαφή με τις κύριες ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις και ειδικότερα με τους ίδιους τους διδάσκοντες που ασκούσαν ταυτόχρονα και κλινικό έργο, ήταν μία σημαντική εμπειρία, βοηθώντας με να προσανατολιστώ στο επόμενό μου βήμα. Ωστόσο, αυτό που για εμένα προσωπικά ξεχωρίζει το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στη συμβουλευτική ήταν η ευκαιρία για προσωπική ανάπτυξη του φοιτητή, σε ατομικό επίπεδο τον πρώτο χρόνο και σε ομαδικό τον δεύτερο. Το μήνυμα της φροντίδας του εαυτού, που ως μελλοντικός σύμβουλος θα κληθεί να φροντίσει άλλους ανθρώπους, ήταν διάχυτο κατά την εκπαίδευση μου στο μεταπτυχιακό και πολύτιμο για τη μελλοντική μου πορεία.

Καταλήγοντας, μετά το πέρας των σπουδών μου αισθάνομαι να φεύγω περισσότερο πλούσια σε γνώσεις, αλλά κυρίως σε επίπεδο σχέσεων. Η εμπειρία της συνάντησης αφενός με τους εξαιρετικούς καθηγητές του προγράμματος και τους προσκεκλημένους ψυχοθεραπευτές και αφετέρου με τους συμφοιτητές μου, ανθρώπους από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και διαφόρων ειδικοτήτων, ήταν μοναδική και ανεκτίμητη. Ο πλούτος αυτής της επαφής που ξεκίνησε στο Πανεπιστήμιο του Βόλου με κάνει να νιώθω ευγνώμων που επιλέχθηκα να εκπαιδευτώ σε αυτό το πρόγραμμα.

Μπισμπίκη Ιωάννα

Ψυχολόγος

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλ.: 6940623051

Go to top