see uth banner

μενού

Σας ενημερώνουμε ότι η Σύγλητος του Π.Θ. αποφάσισε την αναστολή διοικητικών λειτουργιών του Π.Θ. την Τρίτη 17/9/2013.

Οι εξετάσεις μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Ψήφισμα της 116ης Συνεδρίασης της Συγκλήτου Π.Θ.

Η Σύγκλητος εκφράζει εντονότατη ανησυχία για την επαπειλούμενη διαθεσιμότητα του διοικητικού προσωπικού των ΑΕΙ και ιδιαίτερα της περιφέρειας, η οποία, εκτός από την ανθρώπινη διάσταση των προβλημάτων που θα δημιουργήσει, θα οδηγήσει τα Ελληνικά Πανεπιστήμια σε ουσιαστική δυσλειτουργία. Το διοικητικό προσωπικό διαχειρίζεται σημαντικές λειτουργίες των ΑΕΙ της χώρας και συμβάλλει καθοριστικά στη διασφάλιση της υψηλής ποιότητας του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου που παράγεται. Αυτό τεκμαίρεται από την αξιολόγηση του ερευνητικού έργου που εκτελείται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Ειδικότερα, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας παραμένει υποστελεχωμένο, με βάση τους αλγόριθμους και τους συντελεστές, που υπέδειξε το Υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας:

  • Εκφράζει την αντίθεσή της στην ενδεχόμενη διαθεσιμότητα μέρους του διοικητικού προσωπικού του Ιδρύματος, που θα προκαλέσει την αποδυνάμωση και δυσλειτουργία του Πανεπιστημίου.
  • Δηλώνει την εμπιστοσύνη της στο διοικητικό προσωπικό του Ιδρύματος και την πρόθεσή της να αγωνιστεί για την αποφυγή της υπαγωγής των υπαλλήλων του σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Σε ένδειξη στήριξης των δίκαιων αιτημάτων των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η Σύγκλητος του Ιδρύματος αποφασίζει ομόφωνα τη συμβολική διακοπή της λειτουργίας των διοικητικών υπηρεσιών την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, ημέρα της εκτάκτου Συνόδου των Πρυτάνεων, οι οποίοι συνεδριάζουν για το ίδιο θέμα στο Λαύριο.

Κυριαζής Βαΐτσης
Γραμματεία ΠΤΕΑ

Go to top