see uth banner

μενού

Oι πρωτοετείς φοιτητές του ΠΤΕΑ μπορούν να υποβάλλουν* ηλεκτρονικά την αίτησή τους στην διεύθυνση http://academicid.minedu.gov.gr για έκδοση της ακαδημαϊκής ταυτότητας τους. Για την πρόσβαση στο σύστημα θα χρησιμοποιήσετε το όνομα και τον κωδικό που έχετε και για τις άλλες υπηρεσίες σύμφωνα με το έντυπο που πήρατε κατά την εγγραφή σας «Στοιχεία Λογαριασμού Χρήστη στο Δίκτυο Τηλεματικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας»

Η νέα ταυτότητα διαθέτει ισχυρά χαρακτηριστικά μηχανικής αντοχής, και ασφάλειας έναντι πλαστογραφίας. Επιπλέον, έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να έχει ισχύ για όσα έτη διαρκεί η φοιτητική ιδιότητα, και να καλύπτει πολλαπλές χρήσεις, επιπλέον του Φοιτητικού Εισιτηρίου (Πάσο). Οι ταυτότητες θα παραδίδονται στο σημείο παραλαβής που θα έχει επιλέξει ο κάθε φοιτητής κατά την υποβολή της αίτησής του, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Οι νέες ταυτότητες αναγράφουν την ακριβή περίοδο ισχύος του δικαιώματος του Φοιτητικού Εισιτηρίου. Στην περίπτωση που ο φοιτητής δεν δικαιούται Φοιτητικό Εισιτήριο, η κάρτα επέχει θέση απλής ταυτότητας.

Επιπλέον πληροφορίες για τις αιτήσεις, την διαδικασία υποβολής της αίτησης και τις προθεσμίες θα βρείτε στην προαναφερόμενη ιστοσελίδα http://academicid.minedu.gov.gr ή μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 210-7724375 από Δευτέρα με Παρασκευή 09:00 πμ - 17:00 μμ.

Φοιτητές του ΠΤΕΑ που δεν έχουν ΗΥ ή πρόσβαση στο διαδίκτυο μπορούν να κάνουν χρήση του Εργαστηρίου Η/Υ του Π.Τ.Ε.Α. (Νέο κτίριο, 1ος όροφος, γρ.10) σε συνεννόηση με τη Γραμματεία. Σημειώστε πως για όσους διαθέτουν φορητό Η/Υ υπάρχει ελεύθερη ασύρματη σύνδεση με το διαδίκτυο σε πολλούς χώρους του Πανεπιστημίου.

Κυριαζής Βαΐτσης
Γραμματεία ΠΤΕΑ

* Για να γίνει η ηλεκτρονική αίτηση ΠΡΕΠΕΙ το κέντρο δικτύου του ΠΘ να ενημερώσει την κεντρική βάση δεδομένων της πλατφόρμας με τα στοιχεία των πρωτοετών που γράφτηκαν στο Τμήμα. Όσο υπάρχουν απαργιακές κινητοποιήσεις στο ΠΘ αυτό θα καθυστερήσει και οι φοιτητές θα πέρνουν μήνυμα λάθους για τον αριθμό μητρώου ή άλλο.

Go to top