see uth banner

μενού

Οι φοιτητές έχουν λάβει τον ιδρυματικό λογαριασμό - μορφής: username@sed.uth.gr και έχουν βάλει προσωπικό κωδικό πρόσβασης. Για όλες τις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου χρησιμοποιείται μόνο ο ιδρυματικός λογαριασμός. Επόμενο βήμα είναι η ενεργοποίηση του λογαριασμού στο ΔΗΛΟΣ 365 πριν την είσοδο στο teams, πατώντας "Σύνδεση" πάνω δεξιά. Παρακάτω θα βρείτε σημαντικές οδηγίες για υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας:

Σημαντικό: Σύντομος Οδηγός Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών ΠΘ για τους Πρωτοετείς Φοιτητές και ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Πλατφόρμα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης e-class

Στην υπηρεσία e-class μπορείς να βρεις ψηφιακό υλικό (σημειώσεις του μαθήματος, παρουσιάσεις, ανακοινώσεις, κ.α.), το οποίο αναρτούν οι διδάσκοντες, για τα μαθήματα που παρακολουθείς. Για τη σύνδεσή σου στην υπηρεσία e-class, είναι απαραίτητο την πρώτη φορά να κάνεις «Εγγραφή» στην αρχική σελίδα συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα. Για την εγγραφή δίνεις την πλήρη διεύθυνση του e-mail σου που σου δόθηκε από το Πανεπιστήμιο (π.χ. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) και το αντίστοιχο password που έχεις ορίσει. Μετά την εγγραφή, μπορείς να συνδεθείς στην υπηρεσία από την αρχική σελίδα και να έχεις πρόσβαση στο σύνολο των μαθημάτων που προσφέρονται από τους διδάσκοντες. Επιλέγεις από μενού αριστερά «Μαθήματα», «Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών» και από την λίστα βάζεις τσεκ στο μάθημα που θες να παρακολουθήσεις. Στις ανακοινώσεις του μαθήματος θα βρεις και την αντίστοιχη ανακοίνωση με τον κωδικό teams για την παρακολούθηση του μαθήματος στο ηλεκτρονικό δωμάτιο. Οι κωδικοί ΜΟΝΟ για τους πρωτοετείς υπάρχουν και εδώ.

Ειδικά για την παρακολούθηση και την εξέταση των εξ αποστάσεων μαθημάτων, είναι πολύ σημαντικό να έχεις συχνή επαφή με το e-class κάθε μαθήματος μιας και εκεί θα ανακοινώνονται απαραίτητες πληροφορίες και οδηγίες των διδασκόντων για το πώς θα παρακολουθήσεις τα μαθήματα και αργότερα πώς θα εξεταστείς σε αυτά.

Πλατφόρμα παρακολούθησης μαθημάτων teams

Οδηγίες προς Φοιτητές για την παρακολούθηση μαθημάτων εξ αποστάσεως με την πλατφόρμα MS-TEAMS, πατήστε εδώ.

Βίντεο για Φοιτητές εδώ.

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες

Οδηγίες θα σας δοθούν μετά την ταυτοποίηση και την ολοκλήρωση της εγγραφής σας και αφορούν:

Προσοχή! Η φωτογραφία ΠΡΕΠΕΙ να είναι πρόσφατη, έγχρωμη, να απεικονίζει ευκρινώς ΜΟΝΟ το πρόσωπο του φοιτητή και ελάχιστα τους ώμους σε ΟΥΔΕΤΕΡΟ φόντο, όπως στην αστυνομική ταυτότητα.

Για τεχνική υποστήριξη (πρωινές ώρες) μπορείτε να απευθυνθείτε στον υπεύθυνο Μηχανοργάνωσης του ΠΤΕΑ. Στοιχεία επικοινωνίας εδώ.

Γραμματεία ΠΤΕΑ

Go to top