see uth banner

μενού

Αγαπητοι φοιτητές/τριες

Με την παρούσα ανακοίνωση θέλω να σας ενημερώσω για τη διαδικασία εξέτασης του μαθήματος ΨΥΧΟΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24/6/2020 στις 9.00 πμ.

  • Στην πρώτη φάση της διαδικασίας θα γίνει η Ταυτοποίηση του φοιτητή, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω της Πλατφόρμας MS-Teams (https://it.uth.gr/kb/ms-teams-syndesi-kai-hris).

Θα γίνει ταυτοποίηση των συμμετεχόντων και θα σας δοθούν προφορικές οδηγίες για την επόμενη φάση της εξέτασης. Για το σκοπό αυτό θα πρέπει να είστε όλοι συνδεδεμένοι με κάμερα και μικρόφωνο (διαθέσιμα όταν σας ζητηθεί να τα ανοίξετε) στις  9.00 πμ. στο «δωμάτιο» του μαθήματος, αυτό δηλαδή όπου πραγματοποιούνταν τα εξ αποστάσεως μαθήματα και να συνδεθείτε στην προγραμματισμένη σύσκεψη με τίτλο «Εξέτασης του μαθήματος ΨΥΧΟΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ,  Τετάρτη 24/6/2020 στις 9.00 πμ.».

 Όποιος ή όποια δε συμμετάσχει αποκλείεται από την περαιτέρω εξεταστική διαδικασία.

  • Στη δευτερη φάση θα γίνει η On line γραπτή εξέταση μέσω της Πλατφόρμας Πλατφόρμα eClass (https://eclass.uth.gr/), Yποσύστημα «Ασκήσεις». Η εξέταση θα γίνει σε 2 ομάδες, λόγω του μεγάλου αριθμού των φοιτητών. Η 1η ομάδα που θα απαρτίζεται από φοιτητές με επώνυμα από Α έως και Κ θα εξεταστεί στις 9.30 πμ. Η 2η ομάδα που θα απαρτίζεται από φοιτητές με επώνυμα από Λ έως και Ω θα εξεταστεί στις 9.55 πμ.

Στη φάση αυτή θα πρέπει να απαντήσετε σε 20 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής (οι οποίες επιδέχονται μοναδική απάντηση) μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (15 λεπτά), και να υποβάλλετε την άσκηση μέσω της πλατφόρμας eclass εντός των χρονικών περιθωρίων. Προσοχή στο τέλος της διαδικασίας θα πρέπει να λάβετε το μήνυμα της επιτυχούς υποβολής της άσκησης. 

3.   Η τρίτη φάση αφορά μόνο όσους φοιτητές έχουν εγγραφεί στην  ΠΡΟΣΒΑΣΗ κι επιθυμούν προφορική ή μεικτή εξέταση.

Η διαδικασία θα γίνει με τηλεδιάσκεψη στη  Πλατφόρμα MS-Teams (https://it.uth.gr/kb/ms-teams-syndesi-kai-hris), στην οποία θα πρέπει να συνδεθούν αμέσως μετά την ολοκλήρωση των δύο παραπάνω φάσεων (δηλαδή περίπου στις 10.15πμ), στο «δωμάτιο» του μαθήματος, και στην προγραμματισμένη σύσκεψη με τίτλο «Εξέτασης του μαθήματος ΨΥΧΟΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ. Στη φάση αυτή οι φοιτητές θα χωριστούν σε δύο ομάδες και θα κληθούν να απαντήσουν στα ερωτήματα του διδάσκοντα.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Για την ομαλή διεξαγωγή της εξέτασης θα πρέπει οι φοιτήτριες/τές να έχετε σταθερή σύνδεση στο διαδίκτυο (συνιστάται η ενσύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο) για την αποφυγή οποιωνδήποτε προβλημάτων την ώρα εξέτασης.

Θα πρέπει να δοκιμάσετε την είσοδό σας στις παραπάνω πλατφόρμες και να εξοικειωθείτε με τη χρήση τους. Επισκεφθείτε του σχετικούς συνδέσμους καθώς και την Δοκιμαστική εξέταση με EClass, που βρίσκεται στην κεντρική σελίδα του ΠΘ. (https://www.uth.gr/news/diexagogi-exetaseon-ex-apostaseos).

Στην περίπτωση που κάποιος φοιτητής δεν μπορέσει να συμμετάσχει ή να ολοκληρώσει την εξέταση λόγω τεχνικού προβλήματος, θα πρέπει να τηλεφωνήσει άμεσα στο διδάσκοντα (24210-74739) και να τον ενημερώσει για το πρόβλημα, εντός του χρονικού πλαισίου που έχει οριστεί σε κάθε φάση της εξέτασης. Μετά θα πρέπει να του στείλει αίτημα επανεξέτασης μέσω e-mail συνοδευόμενο από σχετική αιτιολόγηση στο (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.). Όπως ορίζεται από τον κανονισμό που εγκρίθηκε από τη Σύγκλητο του ΠΘ, ο υπεύθυνος διδασκαλίας του μαθήματος θα κρίνει, εάν απαιτείται να γίνει επανεξέταση ή συμπληρωματική εξέταση όσων φοιτητών υποβάλλουν σχετικό αίτημα, ή να υποβάλει το θέμα για εξέταση από τη ΣΤ.

Έχετε υπόψη σας ότι το eclass έχει αυτή τη στιγμή ένα χρονικό διάστημα απραξίας στα 25 λεπτά. Αν ο χρήστης δεν κάνει κάποια ενέργεια στο διάστημα αυτό το σύστημα τον πετάει έξω. Στη περίπτωση αυτή κάνει πάλι είσοδο με τα συνθηματικά του χάνοντας το σχετικό χρόνο.

Στις ασκήσεις να αποφεύγετε να πατήσει το κουμπί «πίσω» στον φυλλομετρητή ή να κάνετε ανανέωση της σελίδας. Στις περιπτώσεις αυτές χάνετε χρόνο και πιθανόν  να χάσετε την δουλειά που έχει κάνει.

Καλή επιτυχία

Φίλιππος Βλάχος

Go to top