see uth banner

μενού

Πατήστε εδώ για να δείτε το video της αναγόρευσης

Πατήστε εδώ για να δείτε φωτογραφίες της εκδήλωσης


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθηγητής Γεώργιος Κ. Πετράκος και οι Πρόεδροι των Τμημάτων

Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Αν. Καθηγητής Πολύμερος Σ. Βόγλης
&
Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής Καθηγητής Χαράλαμπος Ι. Καραγιαννίδης

έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην τελετή Αναγόρευσης

του κυρίου Χρίστου Αλεξίου

σε Επίτιμο Διδάκτορα των Τμημάτων Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής
της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 και ώρα 19.00, στο Αμφιθέατρο «Δ. Σαράτση» του Παραλιακού Συγκροτήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στον Βόλο.


Αναγόρευση του κ. Χρίστου Αλεξίου Ως Επίτιμου Διδάκτορα του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής

logo ptea 2Το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια λειτουργίας (1998- 2018). Με έδρα την πόλη του Βόλου, αποτελεί το μοναδικό Πανεπιστημιακό τμήμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα. Αποστολή του η προαγωγή της σχολικής ένταξης και της ισότιμης εκπαίδευσης των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Στο πλαίσιο του εορτασμού των 20 χρόνων λειτουργίας, η Συνέλευση του Τμήματος αποφάσισε την αναγόρευση του κου Χρίστου Αλεξίου σε επίτιμο διδάκτορα, αναγνωρίζοντας τη σημαντική συμβολή του και τις προσπάθειές του για την ίδρυση του Π.Τ.Ε.Α., από τη θέση του Γραμματέα Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, και τους αγώνες του για τη στήριξη του αναπηρικού κινήματος στην Ελλάδα και διεθνώς. Υπήρξε ιδρυτής και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (EEΠAA), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Οργανώσεων για την Προστασία των Ατόμων με Αυτισμό (Autism-Europe), Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Οργάνωσης για τον Αυτισμό (World Autism Organization), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΠOΣΓKAμεA ), μέλος του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Γραμματείας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (EΣAμεA), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Φόρουμ για την Αναπηρία (European DisabilityForum), που εκπροσωπεί τα 50 εκατομμύρια των ατόμων με αναπηρία των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πατέρας και ο ίδιος δυο παιδιών με ειδικές ανάγκες, αφιέρωσε το χρόνο και την ενέργειά του στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αυτισμό και άλλες αναπηρίες, και ανέπτυξε σημαντική εκδοτική δραστηριότητα στον τομέα αυτό.
Για την προσφορά και τη δράση του αυτή, το Π.Τ.Ε.Α. θα τον τιμήσει, αναγορεύοντάς τον επίτιμο Διδάκτορά του. Καλούμε τους φοιτητές του Τμήματος να πλαισιώσουν την πρώτη εκδήλωση για τα 20 χρόνια του ΠΤΕΑ, την Πέμπτη, 14 Ιουνίου στις 7μμ, στο αμφιθέατρο Σαράτση.


Ο πρόεδρος του ΠΤΕΑ
Καθηγητής Χαράλαμπος Καραγιαννίδης

Φωτογραφίες της εκδήλωσης

Alexiou 1  Alexiou 2

Alexiou 3  Alexiou 4

Alexiou 5 Alexiou 6

Alexiou 7  Alexiou 8

Go to top